boşanma avukatı

2021 Yılı Ankara Boşanma Avukatı Ücretleri Ne Kadar?

Ankara boşanma avukatı, aile hukuku uyuşmazlıklarını yasal tavsiye veya dava yoluyla çözen avukattır. Ancak boşanma avukatı olarak adlandırılan bir hukuk dalı kanunda tanımlanmamıştır. Dünyada pek çok hukuk sisteminde yaygın olarak kullanılan boşanma avukatı terimi bir uzmanlık alanı iken, Türk hukuk sisteminde henüz böyle bir düzenleme bulunmamaktadır. Aile hukuku, medeni kanunda kendine özgü yasal düzenlemeleri olan çok geniş bir özel hukuk alanıdır. Boşanma avukatı genel olarak aşağıdaki davalara veya işlere bakar: Çekişmeli boşanma davası Anlaşmalı boşanma davası Mal paylaşımı…

Read more

Anlaşmalı Boşanma Davası

Anlaşmalı Boşanma Davalarında Avukatın Önemi Nedir?

Evliliğin sona ermesiyle sonuçlanan bir anlaşmalı boşanma durumunda taraflar hukuki menfaatleri çerçevesinde Aile Mahkemesine boşanma davası açabilirler. Bu, Ankara'da yaşayan kişilerin boşanma işlemlerini başlatmak için Ankara Aile Mahkemesi'ne gidebileceği anlamına gelir. Bu hususta taraflar protokol imzalayarak boşanabilirler. Ancak bu, taraflar arasında bir anlayış eksikliğine yol açabilir. Bu tür zararlardan kaçınmak ve tarafların boşanma avukatı yardımıyla haklarını tam olarak kullanmalarına izin vermek faydalı olacaktır. Ankara boşanma avukatları, bu alanda deneyim sahibi olup, boşanma davanızın tüm gereksinimlerini karşılarken, tüm süreci olabildiğince hızlı…

Read more

Vesayet Tayini

Vesayet

Velayet altında olmayan küçük ya da yetişkinlerin korunmasına yönelik olarak çalışmalar yapan bir kurumdur. Vesayete ihtiyacı olan kişilerin tespiti yapılarak vasi görevlendirilmesi ile sonuç ulaşılan dava türleri arasındadır. Bu dava türüne ise vesayet vasi tayini denir. Vasi tayini davasında kişisel menfaatlerin korunması, maddi menfaatlerin yönetilmesi adına kişiye destek olunur. Vesayet altında olan kişinin özel bakıma ihtiyacı olması durumunda gereken tüm temsil yetkisini yönetme vasiler tarafından sağlanmaktadır. Vasi Tayini Davası Nerede Yapılır? Vasi tayini davası, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülmektedir. Verilen karar denetimleri…

Read more

tedbir nafakası

Tedbir Nafakası

Boşanma süreci bazen uzun bir süreyi kapsayabilir. Çekişmeli boşanmanın uzun sürmesi tarafların mağdur olmalarına sebebiyet verebilir. Boşanma sürecinde ekonomik sıkıntıların oluşmaması adına tedbir nafakası talep edilebilir. Tedbir nafakası boşanma kesinleşene kadar devam eden bir nafaka çeşididir. Boşanma sürecinde tarafların bu konuda hukuki bilgisinin olmaması, hak kayıplarına ve maddi zorluklar yaşanmasına yol açar. Tedbir Nafakası Hangi Şartlarda Verilir? Tedbir nafakası, boşanma sürecinde taraflardan birinin diğerine göre daha fazla maddi zorluğa düşeceği durumlarda mahkeme tarafından verilen bir haktır. Tedbir nafakası vermesi karara bağlanan…

Read more

Aile malları

Aile Malları Ortaklığı

  Türk Medeni Kanunu'nda yer alan ilgili maddeler gereği, akrabalara ait olan mirasın tamamına ya da bir kısmına, diğer mallarla birlikte iştirak halinde mülkiyete konu olarak ortaklık oluşturulması aile malları ile ifade edilir. Ortaklık süreli olabildiği gibi süresiz de olabilir. Ortaklık başlangıcı için gerekli olan sözleşmeler hazırlanır, ortakların imzasını alarak hukuki süreç başlar. Aile Mallarında Ortaklığın Amacı Aile mallarında yapılan ortaklığın en büyük amacı, miras olarak değerlendirilecek ya da mirasa konu olması muhtemel malların akrabalar tarafından dağıtılmasının önüne geçmektir. Aile malları Miras…

Read more

Soy Bağı Davası

Soy Bağı Davası

Soy bağı; Anayasa Mahkemesi Resmi Gazete'de yayımlanan kararının 282. maddesi gereğince çocuk ile ana arasındaki soy bağı davası doğum halinde kurulmaktadır. Çocuk ve baba arasındaki soy bağı ise ana ile resmi evlilik, hâkim kararı ya da tanıma yoluyla kurulur. Soy bağının evlat edinme yoluyla da kurulması mümkündür. Soy bağı davasına ilişkin tüm hukuki süreçte sizlere alanında uzman Avukatlarımız ile yardımcı oluyoruz. Babalık Davası Erkek ile çocuk arasında tanıma yoluyla soy bağı kurulur. Erkek ve çocuk arasında soy bağı olması, değiştirilmek istenmesi…

Read more

velayet davası

Velayet Davası

Velayet davası; evlilik birliği sona erdikten sonra velayetin bir tarafa verilmesi sonrasında aradan geçen süreçte, haklı nedenler ileri sürülerek açılabilen dava velayet davası olarak Kanunda yer bulur. Türk Medeni Kanunu'nda düzenlenen velayet davasında, velayeti kendisinde olan tarafa karşı dava açılarak velayetin değiştirilmesi, düzenlenmesi yönünde konular yer alır. Velayet Nasıl Alınır? Velayet davası, evlilik birliğinin sona ermesi ya da boşanma sürecinde açılabilen davadır. Geçici velayet ya da boşanma ile velayet talep edilmesi söz konusudur. Anlaşmalı boşanmada velayetin kime verileceği hususunda çiftler anlaşma…

Read more

yoksulluk nafakası

Yoksulluk Nafakası

Evlilik birliğinin sona ermesi ve boşanmanın gerçekleşmesi ile eşler arasında yoksulluk nafakası iştirak nafakası, tedbir nafakası, maddi ve manevi tazminat talep edilebilir. Boşanma sebeplerine bağlı olarak yoksulluk nafakası verecek tarafın kusurlu olması zorunlu değildir. Anlaşmalı boşanmada belirtilen sözleşme şartlarında miktar belirlenebileceği gibi, çekişmeli boşanmada Aile Mahkemesi tarafından da belirlenebilir. Yoksulluk Nafakası Miktarı Nedir? Yoksulluk nafaka miktarını belirlerken anlaşmalı boşanmada tutarı taraflar serbestçe belirleyebilir. Çekişmeli boşanmada ise bazı haller göz önünde bulundurulur. Tarafların kusurluluk hali, ekonomik şartları ve ileri sürülen nedenler yoksulluk…

Read more

mal paylaşımı

Malların Paylaştırılması

Malların paylaştırılması 4721 Miras Hukuku ve Aile Hukuku'nda boşanma olarak yer almaktadır. Malların paylaştırılmasında ortaya çıkan sorunların tamamen kaldırılması amacıyla sizlere bu süreçte yardımcı oluyoruz. Malların paylaştırılması birçok hukuk dalını ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle malların paylaştırılması konusunda Avukat desteğinin alınmasını tavsiye ediyoruz. Miras Hukuku'nda Malların Paylaştırılması Miras kalan terekenin paylaştırılması adına varislerin arasında anlaşmazlığa düşmesi sonucu açılan izalei şuyu davasında sizlere destek oluyoruz. Malların taksim edilmesinde bazı varislerin mirastan men edilmesi, malların bir kısmının bağışlanmış olması ya da özel vasiyetname…

Read more

Evlilik Sözleşmesi

Evlilik Sözleşmesi

Evlilik düşünen ya da evli olan çiftler arasında yapılan özel bir mal varlığı yönetim anlaşmasıdır. Evlilik sözleşmesi içerisinde; malların evlilik birliği sona erdiğinde nasıl yönetileceği konusunda bazı maddeler yer alır. Aile hukuku evlilik sözleşmesi olarak çiftlerin, evlilik birliğinin sona ermesi ile malların nasıl tasfiye edileceği hususları noter huzurunda yapılan anlaşma ile belirlenir. Evlilik Sözleşmesinin İptalini Gerektiren Haller Evlilik sözleşmesi, evlenecek ya da evli olan çiftlerden birinin mahkemeye başvurması üzerine, mahkeme kararına istinaden kaldırılması, değiştirilmesine dek geçerlidir. Evlilik boşanma ya da ölüm…

Read more

İletişim Bilgileri
Yeşilova Mah.4017 Cad. Çağ Dora Plaza 18/1 Etimesgut / ANKARA
Pazartesi - Cuma: 8.30-.19:00
Yol tarifi al
İletişim Bilgileri
Yeşilova Mah.4017 Cad. Çağ Dora Plaza 18/1 Etimesgut / ANKARA
Pazartesi - Cuma: 8.30-.19:00

Arihukuk.com @2021 – Tüm Hakları Saklıdır. Dizayn ve Yazılım destek: BiSEO

Arihukuk.com @2021 – Tüm Hakları Saklıdır. Dizayn ve Yazılım destek: BiSEO

WhatsApp'ı Aç
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Butona tıklayarak Hukuk danışmanınız ile iletişime geçebilirsiniz.