2021 Sincan Boşanma Avukatı Ücretleri Ne Kadar?

Sincan boşanma avukatı ücretleri 2021 yılı için merak edilen bir konudur. Taraflar arasında herhangi bir konuda sulh yoluyla açılan davaya çekişmeli boşanma davası denir. Çekişmeli boşanma davalarında her iki tarafça imzalanan sözleşmenin hukuki destek olmaksızın hazırlanması oldukça zordur. Çocukların nafaka, tazminat ve velayeti gibi konularda sözleşmede yer alan kararların gerekliliklere uygun olması çok önemlidir. Özellikle hâkimin çocukların menfaatini ilgilendiren konuları ve kamu menfaati gibi ilkeleri ele alması çok önemlidir. Sözleşmenin hükümleri ilgili prosedüre karşılık gelir. 2021 yılı asgari ücret oranına göre çekişmeli boşanma davalarında avukatlık asgari ücreti olarak belirlenmiştir. Bu ücretlere, ücret ve harçlar, vergi ücretleri gibi ücretler dahil değildir.

Her yıl Resmi Gazete’de yayınlanan asgari ücretler tablosu, davanın türüne göre avukatların alması gereken asgari ücretlere karşılık gelmektedir. Avukatlar bu asgari ücreti karşılamalıdır. Aksi takdirde kovuşturulacak yasal süreçlerle karşı karşıya kalacaklardır. Çekişmeli boşanma davalarında ve çekişmeli boşanma davalarında boşanma avukatlarının aldığı ücret, asgari talep ücretine dahil edilen ücretlerdir. Bu ücretlere ek olarak, davanın seyri, davanın karmaşıklığı ve zorluğu, davanın uzunluğu gibi nedenlerle ek ücretler alınmaktadır. Ayrıca ek ücretler avukattan avukata değişebilir.

Boşanma Davasında Ne Masrafı Çıkar?

Anlaşmalı boşanma davalarında, boşanmanın sulh olup olmadığı boşanma davalarında davacı tarafından ve kişilerin kararlarına bağlı olarak birtakım masraflar bulunmaktadır. Bu masraflardan ilki mahkeme harcıdır. Boşanma dilekçesinin verilmesi ile ödenen mahkeme harçlarının yanı sıra başka yasal masraflar da bulunmaktadır. Bu dava masrafları için, süreci gereksiz yere uzatmamak için davacıdan ortalama bir peşin ücret alınır. Boşanma davasında bilirkişi raporu isteniyorsa da bir ücret alınmaktadır. Boşanma davasında tanık delili ile kullanıldığında, kullanılan her tanık için de belli bir miktar ücret gerekmektedir. Tüm bu delillerin boşanma dilekçesinde açıkça listelenmesi önemlidir. Delinin masrafları ödenmezse, hâkim delilleri geçersiz kılacaktır. Genel olarak anlaşmalı boşanma davalarında bu maliyetlerin daha düşük olduğunu söyleyebiliriz. Çekişmeli boşanma davaları ise daha fazla kanıt gerektirir, bu nedenle ilgili maliyetler daha yüksektir. Bundan dolayı Sincan boşanma avukatı ücretleri tüm bu kriterlere göre değişir.

Sincan Boşanma Avukatı Ücretleri Neye Göre Belirlenir?

Boşanma avukatı ücretleri konusunun belirlenmesinde avukatın harcadığı emek ve zamanı önemli iki kriterdir. Boşanma davaları genellikle günler hatta haftalarca çalışma gerektiren dosyalardır. Boşanma avukatları, boşanma tutanaklarında dava açmalı, duruşmaları takip etmeli, delil toplamalı ve aleyhinize karar verilirse temyiz ve itirazları tüketmelidir. Bu davalar boşanma avukatı ücretlerinin belirlenmesinde de önemlidir. Boşanma davalarında harcın ödenmesi tarafların anlaşmasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Anlaşmalı boşanma davalarında, ücret genellikle taraflarca müştereken karşılanır. Anlaşmalı boşanma davalarında, mağdur olan taraf, diğer tarafın mahkeme masraflarını ve avukatlık ücretlerini öder. Bu durum aile mahkemesinin gerekçeli kararında da açıkça ifade edilmiştir.

İletişim Bilgileri
Yeşilova Mah.4017 Cad. Çağ Dora Plaza 18/1 Etimesgut / ANKARA
Pazartesi - Cuma: 8.30-.19:00
Yol tarifi al
İletişim Bilgileri
Yeşilova Mah.4017 Cad. Çağ Dora Plaza 18/1 Etimesgut / ANKARA
Pazartesi - Cuma: 8.30-.19:00

Arihukuk.com @2021 – Tüm Hakları Saklıdır. Dizayn ve Yazılım destek: BiSEO

Arihukuk.com @2021 – Tüm Hakları Saklıdır. Dizayn ve Yazılım destek: BiSEO

WhatsApp'ı Aç
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Butona tıklayarak Hukuk danışmanınız ile iletişime geçebilirsiniz.