Düğün Salonu Sözleşmesi

Evlenmeye karar verip bir aile kurmaya niyetlenen çiftlerin, halletmesi gereken sayısız iş bulunur. Düğün salonu sözleşmesi de düğün sahibi ile düğün salonu işletmecisi arasında yapılan bir anlaşmadır. Bir garanti belgesi de denebilir. Zira taraflar arasında imzalanan bu sözleşme hem düğün sahibinin hem de mekan sahibinin çeşitli mağduriyetler yaşamasına karşın önleyici bir prosedürdür.

Düğün salonu kiralanacağı zaman bu masraflar aileler arasında ortaklaşa karşılanabilir. Yahut sadece çiftlerin finanse edeceği bir merasim de olabilir. Düğün salonu sahibini ilgilendiren kısım burası değildir. Ancak düğün salonu kontratı düzenleneceğinde; organizasyonun tarihi, saati, hizmet ve ödeme şekli, ekstralar, davetli sayısı gibi detaylar açık bir biçimde yazıya dökülmelidir. Bu kısım tarafların tamamı için önemlidir. Düğün salonu anlaşmalarında amaç, düğünü olacak çiftlerin işlerini kolaylaştırırken, düğün salonu sahiplerinin de zaman ya da ekonomik açıdan kayıplarını tolere edebilmek üzerinedir.

Düğün Salonu Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Düğün salonu sözleşmesi zor ya da zahmetli belgeler gerektiren bir uygulama değildir. Hatta genel olarak düğün salonlarında hazır bir sözleşme çıktısı bulunur. Düğün salonu sözleşmesi sözleşme örneği, yalnızca boş yerlerine düğünün tarihi ve ayrıntıları yazılır. Düğün ya da organize edilen törene dair ikramlardan hizmet türüne, kaç saat süreceğinden misafirlerin eşyalarının çalınması gibi risklere karşı her şey ayrıntısıyla sözleşmede belirtilir. Organizatör ve organizasyon sahibinin karşılıklı menfaatlerinin korunacağı düğün salonu anlaşması programın sorunsuz geçmesi için son derece mühimdir.

Aslında karmaşık olmasa da kötü niyetli kişilere rastlanması halinde maddi ve manevi birtakım kayıpların yaşanması söz konusu olabilir. Maddi kayıplar yaşamamak ve neticesinde düğün iptali gibi planları tamamen bozan sıkıntılarla karşılaşmamak için uzmana danışmanız oldukça mantıklı olacaktır. www.arihukuk.com adresinden bizimle iletişime geçip, düğün salonu sözleşmesi kapsamındaki yasal haklarınızı öğrenebilirsiniz.

Düğün Salonu Sözleşmesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Düğün salonu tutulacağında anlaşma yapmamak da bir seçenektir. Fakat karşılıklı güvenin oluştuğu mekan sahibi ve düğün sahipleri bazen tatsız sürprizlerle karşılaşabilir. İşte tüm bu negatif olasılıkları engellemek, düğün salonusözleşmesi yaparak her şeyi açık ve net olarak ortaya koymakla mümkündür.

Düğün salonu sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar:

  • Hastalık, ayrılık veya başka nedenlerle düğünün iptal edilmesi halinde düğün salonu sözleşmesinin de iptali,
  • Organizasyonun alkollü mü, alkolsüz mü ya da limitli alkollü mü olacağına dair net ibareler,
  • Hava koşullarına göre düğünün açık veya kapalı alanda yapılmasında değişikliklerin sağlanabileceği,
  • Gelin ve damat hazırlanma odasının kullanımı ya da kullanılmayacak olması,
  • Gelin ve damat ile tüm konuklara verilecek ikram yahut yemeklerin hizmete dahil edilip edilmeyeceği
  • Kapora, varsa salonun anlaşmalı olduğu fotoğrafçı ve orkestra ve sanatçı gibi ilavelerin ücretlerinin ne kadar ödendiğinin belirtilmesi

Gibi mutlaka gerekli olan anlaşma maddeleridir.

Düğün Salonu Sözleşmesi Feshi

Düğün salonu sahibi ile yapılan sözleşmelerin içeriği, organizasyonun iptali halinde ne yapılacağına dair hükümleri de kapsar. Yani düğün salonu sözleşmesi iptal, fesih veya cayma hakkı da saklı tutularak imzalar atılır. Fakat resmi ve yasal olsa da her işte olduğu gibi bu sözleşmede de bazı usulsüzlükler yaşanabilir.

Maddeler içine konulmamış olsa da bazı istisnai durumlarda cayma hakkı her zaman mahfuzdur. Bu noktada ise organizasyon sahibi veya mekan sahibi olmak üzere taraflardan hangisinin cebri yolları tercih ettiği tespit edilmelidir. Anlaşmada bahsi geçen iptal durumları dışında gelişen fesih hallerinde bir avukattan yardım almak gerekir. Şayet kandırıldığınızı ya da sizin iradeniz dışında ortaya çıkan problemler karşısında ne yapacağınızı bilmiyorsanız www.arihukuk.com sitemizden hemen bize ulaşın.

WhatsApp'ı Aç
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Butona tıklayarak Hukuk danışmanınız ile iletişime geçebilirsiniz.