Pazartesi - Cuma: 8.30 - 19:00
Yeşilova Mah.4017 Cad. Çağ Dora Plaza 18/1 Etimesgut / ANKARA
Ankara boşanma avukatı olarak tecrübemiz ile sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Eşler arasında çeşitli sebeplerden dolayı bozulan evlilik birliğine karşı karşılıklı hakların korunması amacı ile profesyonel destek almak gerekmektedir. Eşler arasında evlilik birliğinin korunması için Medeni Kanun yükümlüdür. Şayet bu yükümlülük yerine gelmiyorsa kanun hükümlerince çiftlerin boşanmasına karar verilmektedir. Fakat aile içinde var olan karmaşıklıklar sebebi ile boşanma durumu zorlaşabilir. Bilgisizlik, çocukların varlığı ve aile ilişkilerinde var olan karmaşıklık gibi durumlardan kaynaklı olarak boşanma süreci de bir hayli zor olmaktadır. Ankara Boşanma avukatları tarafların bu davadan en az hasar ile sonuç almasına yardımcı olmaktadır. Ülkemizdeki tüm illere avukatlık bürosu tarafından hizmet verilmektedir.
Eşlerin bir kısmı kendi aralarında uzlaşırlar ve anlaşmalı boşanma davası açma yoluna başvurabilirler. Bu konuda çiftlerin anlaşmalı olarak boşanabilmesi için 1 yıllık evli olmaları şarttır. Şayet anlaşmalı bir şekilde boşanma davası açılırsa çiftlerin tazminat, nafaka ve velayet gibi konularda anlaşmış olması gerekir. Anlaşmalı bir şekilde açılan davalarda eşler mahkemeye bizzat başvurmakta ve kararlarını beyan etmektedir. Mahkemenin göstereceği yol sonucunda da bir karara varılmaktadır.
Tek taraflı olarak açılan boşanma davaları çekişmeli olarak kabul edilmektedir. Taraflar karşılıklı olarak anlaşamadığı takdirde çekişmeli olarak boşanırlar. Eşlerin son altı ayı birlikte geçirmiş oldukları ilçeye bağlı olan mahkemede dava açılabilmektedir. Ankara’nın Çankaya ilçesinde ikamet eden bir çiftin başvuracağı aile mahkemesi Merkez Ankara Adliyesi olacaktır. Tek taraflı olarak açılan bu davalarda kişilerin boşanma dilekçesi hazırlaması ile süreç başlar. Anlaşmalı boşanma davalarına göre çekişmeli olanlar daha uzun sürmektedir. Hızlı ve etkili sonuç alınması, hak kaybı meydana gelmemesi amacı ile profesyonel destek alınmalıdır.
Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli olarak ikiye ayrılmaktadır. Zina, aldatma, hayata kast, kötü muamele, yüz kızartıcı suçlar, terk, akıl sağlığı gibi sebeplerden dolayı çiftler boşanma davası açabilirler. Evlilik birliği temelden sarsıldığında, çiftler arasında şiddetli şekilde bir geçimsizlik varsa fiili olarak ayrılık meydana gelebilecektir. Ayrıca davaların sürecini çiftlerin ilişkisi belirleyecektir. Anlaşmalı boşanma davaları kısa sürerken, çekişmeli davalar da daha uzun sürmektedir. Hakim tarafından verilecek olan karar güçsüzün korunması yönünde olacaktır. Mal yönetimi, çocukların ve eşlerin durumu gibi pek çok konu üzerinde inceleme yapılarak hakim tarafından bir karar verilmektedir.
Anlaşmalı boşanma davalarında her iki tarafın da evlilik birliğini sona erdirdiği davalar olmaktadır. Çekişmeli davalarda taraflar arasında herhangi bir tarafta kusur olması gerekir. Maddi ve manevi tazminat, ev paylaşımı, tazminat ve nafaka gibi konularda belli bir çekişme yaşanıyor ise bu dava türüne çekişmeli boşanma davası adı verilmektedir. Çekişmeli olan davalarda genel ve özel sebepler olarak iki farklı sebep türü aranmaktadır.
Ortak hayatı sürdürme noktasında başarılı olmamış, evlilik birliğinin temelden sarsılmasına sebep olmuş çiftler arasında görüldüğü gibi genel boşanma sebepleri dahilinde çekişmeli boşanma davası açabilmektedir. Sosyal, ekonomik, dini, kültürel sebepler genel sebepler arasında kabul edilmektedir. Eşin ahlaksızlık ile itham edilmesi, sırların başkalarına aktarılması, eşlerin çocukların eğitimi ve bakımı ile ilgilenmemesi, eşin ev işlerini yapmaktan kaçınması, bağımsız konut isteğine karşı duyarsız kalma, aile bireylerine kötü davranma ve hakaret, cinsel ilişkiden kaçınma, güven sarsıcı davranışlarda bulunma genel boşanma sebepleridir. Aşırı borçlanma sebebi ile icraya maruz kalma, işi sevmediğini beyan etme gibi durumlar da yine genel boşanma sebepleri arasında kabul edilmektedir. Özel sebeplerde ise pek kötü ve onur kırıcı davranışlar, suç işleme, terk gibi sebepler sayılmaktadır.
Anlaşmalı boşanma davası yoluna gidemeyen çiftler çekişmeli dava açacaktır. Bu tür davaların lehinize sonuçlanabilmesi için delile ihtiyaç vardır. Taraflar olayın karakterine göre delil yoluna giderek konunun ispatını sağlayabilir. Genel olarak kullanılan deliller ise aşağıdaki gibidir;
Aile mahkemesi tarafından kesin delillerin yanı sıra her türlü delil kabul edilmektedir. Takibi yapılan delillerin doğruluğu halinde hakim tarafından boşanma kararı verilebilir. Tüm delillerin toplanması sonrasında açılan davada genel ve özel sebepler incelenir. Somut olayların ispatlanması dahilinde hakim boşanma kararı verebileceği gibi delillerin yetersiz olması halinde de davanın reddine karar verilmektedir.
Boşanma davaları eşler açısından yıpratıcı olabilmektedir. Bu sürecin en az hasar ile atlatılması, mal paylaşımı, velayet ve tazminat gibi konularda sağlıklı kararlar verilmesi amacı ile avukat desteği almak gerekiyor. Sizler de profesyonel destek almak amacı ile büromuz ile iletişime geçebilir, avukatlar aracılığı ile haklarınızı arayabilir, anlaşmalı ya da çekişmeli olarak boşanma sağlayabilirsiniz.
Deneyimli boşanma avukatı dendiğinde ilk olarak akla hukuk büromuz geliyor. Boşanma davalarında var olan sürenin aslında sizlerin lehine çevrilmesi, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması amacı ile profesyonel bir destek almanız önem arz etmektedir. Sizler de bu sayede tecrübeli bir avukat ile çalışarak doğru ve efektif sonuçlar elde edebilirsiniz.
Büromuz sizlere danışmanlık hizmeti de sunmaktadır. Özellikle boşanma davaları öncesinde dava açmadan evvel süreç ile ilgili bilgi de alabilirsiniz. Danışmanlık hizmeti ücrete tabi olarak verilen hizmetlerden bir tanesidir. Ankara Boşanma avukatlarının ve müvekkillerinin haklarının korunması amacı ile danışmanlık ücreti son derece yararlıdır. Boşanma kararı zor kararlardan bir tanesidir. Süreç ile ilgili işin ehli olmayan kişilerden alınacak olan hizmet de zorlu sonuçlara sebep olmaktadır. Eşlerin dava açmadan evvel haklarının bilinmesi ve kararlarını bu doğrultuda verilmesi gerekiyor. Verilecek olan desteğin profesyonel olması, cüzi de olsa ücret talep etmesi faydalı olacaktır. Danışma ücreti avukatın ve müvekkillerin de haklarının korunması için gereklidir.