Kurumsal icra takibi nedir ve nasıl aşamalar sonucunda gerçekleşir? Ticari alacak tahsili için icra takibi önem taşır.
Firmalar ve işletmeler oluşan borçların tahsilini bazen bazı sebepler yüzünden oluşmaz. İcra takibi ile borçlarınızın takibini gerçekleştirirsiniz ve yasal yolların başarılı bir şekilde kullanılmasını sağlarsınız. Alamadığınız borç tahsilatlarınızı başarılı bir şekilde almanın yollarındandır. Başarılı bir icra takibi yapmak sonucunda büyük başarıları getirmektedir. Kurumsal icra takibinin detaylarına girebiliriz!
Kurumsal İcra Takibi Nedir?
Kurumsal icra için takip, şirket alacaklarının tahsilinin gerçekleşmesi için başvurulan takip yollarıdır. Borçlu kişi üzerinde uygulanan bir takip sistemi olarak d karşımıza çıkar. İcra takibi hukuki bir süreçtir ve belirli aşamalardan geçerek oluşturulur.
İcra takibi, borçlunun bulunan mal varlığı üzerindeki haciz işlem detaylarını içerir. Süreç şeklinde karşımıza çıkan takibin birçok avantajı ve faydası bulunur. En büyük hedefi, alacağın belirlenen tarihte ve miktarda geri alınması ve tahsil edilmesidir.
Kurumsal İcra Takibi Nasıl Yapılır?
Kurumsal icra takibi tamamen hukuki bir süreçtir. Şirket alacakları üzerindeki tahsilat işleminin gerçekleşmesi için icra takibi açma kararı verilebilir. Bu durum çerçevesi içerisinde de borçlu kişinin yapması gerekenler ihtar edilir.
Hukuki bir süreç olan icra takibi aşamaları şu şekildedir:
- Alacaklı tarafın talebi ile başlayan takip
- Borçlu tarafın incelenmesi ve durum takibi
- Gerekli yasal bildirimin gerçekleşmesi
- Verilen karar göre haciz işleminin tamamlanması
Kurumsal İcra Takibi Avantajları Nelerdir?
Kurumsal icra kararı için takip başlatmak alacağın karşılanması için başvurulan bir yöntemdir. Takip kararının avantajları ise birçok başlık altında incelenebilir. Alacak takip sistemi kullanımı gibi birçok avantaj sunan icra takibi sistemlerin haricinde hukuki bir yol olarak karşımıza çıkar.
Hukuki yol ve yasal bir hak olarak karşımıza çıkan icra takibi için öncelikle alacaklı tarafın takip başlatması gerekir. Başlatmak için talep gereklidir ve sonucunda borölu kişi incelenir. İncelenmede durumun genel takibine dikkat edilir. Sonrasında gerekli görülen yasal bildirim gerçekleşmesi ve alınan karar sonucunda da haciz işlemi tamamlanır.
1- Finansal Güvenlik
İşletmenin finansal açıdan oluşturulan güvenliğin korunması ve sağlanması için icra takibi avantaj sağlar. Alacağın ödenmesi sonucunda işletme finansmanına katkı sağlanmış olur.
2- Hukuki Koruma
Hukuksal süreçlere hâkim olmak karşı karşıya kalınan problemlerde başarılı çözümlere ulaşmayı sağlar. Sorunsuz bir icra takibi yönetimi sayesinde hukuki koruma hakkınızı da kullanmış olursunuz.
3- Müşteri İlişkileri
İş ilişkileri alacak yönetimi sırasında oldukça riskte kalan bir durumdur. Fakat icra takibi sayesinde müşteri ile ilişkiler korunur ve sorunsuz bir şekilde tahsilat için adım atılmış olunur. Bu avantajın haricinde mali açıdan da işletme için birçok avantaj sunar.
4- Zaman Tasarrufu
İcra takibi kullanımı ile alacak tahsilatındaki harcanacak olan zamandan da tasarruf edilmiş olunur. Zaman kullanımı minimize edilir.