Boşanma davası nasıl açılır. İşte detaylar ve merak edilenler!
Boşanma davaları evlilik sürecinin bitişi ve yeni bir hayata geçişinde ilk aşamasıdır. Genellikle her iki taraf için de zorlu geçen bu süreç için daha kolay ve konforlu bir deneyim yaşamak adına hukuki süreci bilerek ilerlemek iyi olur.
Bilinçli bir şekilde hareket edilmesinin ardından herhangi bir zaman kaybına uğranmaz ve dava koşullarınca yükümlülükler eksiksiz yerine getirilir. Bu durumda da daha başarılı bir sonuç elbette ki daha kesin bir şekilde mümkün olur. Mutlaka böyle bir durum için her iki tarafın da hukuki haklarını ve sürecin ilerlemesini bilmesi gerekir.
Boşanma Davası Nasıl Açılır?
İster anlaşmalı ister çekişmeli dava olsun her iki çeşit için de ilk aşama benzerlik gösterir. Yazılı bir dilekçe hazırlayarak bu dilekçe beraberliğinde yetkili aile mahkemesine başvuru yapılır.
Başvuru ve sözleşmenin hazırlanması avukat aracılığı ile hazırlanmaktadır. Çekişmeli boşanma davası için ise gerekli ve yeterli delillerin toplanması gerekir. İspat niteliği taşıyacak kanıtlar toplandıktan sonra daha güçlü olacağınız bir dava işleyebilirsiniz.
İlk aşama olarak boşanma dilekçesi hazırlanması gerekir. Gerekli belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanmasının ardından avukat adliyedeki tevzi bürosuna başvuru yapmalıdır. Böylelikle de boşanma davası açılmış olunur. Davanın açılmasından sonra her iki tarafa da dava tarihi ve saati belirlenerek iletilir.
Dava gününde hâkim delil ve ispatları sunmak adına belirli bir süre tanıyacaktır. Fakat dava öncesinde 2 haftalık bir süre tarafları ve tanıkların bildirilmesi için verilir. Bu kurallara uygun davranmak çok şey kazandırabilir.
Bu süreç içerisinde sizi anlayabilecek ve anlaşma sağlayabileceğiniz bir avukat ile çalışmak her bakımdan kolaylık sağlar. Bu sebeple mutlaka avukatınız ile görüşme sağlayın ve bu hususa dikkat edin.
Daha sonrasında ise ilgili uzmanlık alanına sahip bir avukat ile iş birliği yapmayı tercih edin. Örneğin boşanma davanız için arayıştaysanız bir boşanma avukatı ile çalışmayı seçin. Boşanma davası nasıl açılır sorusuna en güzel cevabı yukarıda verdik.
Öncelikle doğru bir avukat tercihi yapmalısınız ve sonrasında davayı açmak için gerekli olan tüm aşamaları tamamlayacaksınız. Dava süreci boyunca yasal haklarınızın farkında olmanız size büyük bir avantaj kazandırır. Hukuki süreci başarılı bir şekilde takip etmeyi ve en konforlu deneyimi yaşamayı hedefleyin.
Alanında uzman avukatlar ile çalışmak başarılı sonuçların ortaya çıkmasında büyük rol oynar. Yola çıkacağınız dava çeşidi ve süreci için en doğru alanda çalışan avukatı tercih edin. Uzmanlık alanı mutlaka dava çeşidinize uyumlu olmalıdır. Mevzuata hakim ve tüm değişmelerden haberi olan bir avukat ile çalışmak her zaman ilk amacınız olmalıdır.